Lenoši žijí déle, ukázala studie

Hledáte snadný způsob, jak si prodloužit život a zažívat více pocitu spokojenosti? Natáhněte se do houpací sítě a lenošte. Vědci zjistili, že aktivnější jedinci mají kratší život než ti líní.  

Nedávno publikovaná studie prokázala, že lenost rovná se větší šanci na přežití. Studiem měkkýšů vědci zjistili zajímavý fakt – druhy s nižším výdejem energie přežívají mnohem delší dobu, než ty aktivnější. Vědci se nyní poznatky snaží aplikovat na další živočišné druhy a dá se očekávat, že se lenost jakožto faktor prodlužující život, potvrdí i u ostatních živočichů.

Aktivita souvisí se stresem!

Je totiž nasnadě, že lenoši se díky své lenosti nestresují. A stres je tedy pořádný faktor zkracující život. Aktivní a akční jedinci jsou v neustálém stresu, a ač se může jejich aktivita zdát zdravá, lenošení v houpací síti je pro vaši psychickou a tím pádem i fyzickou pohodu mnohem lepší.

Takže až budete přemýšlet, jestli po hektickém dni v práci jít běhat do parku, abyste přeci byli zdravější, uvelebte se raději na gauči nebo ve svém oblíbeném křesle. Chvilka klidu a pohody vám prospěje.

 

Lenošivé dny bez stresu přeje

Honza Hamaka